Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Οι ιστορίες μας στο μπάνιο!

by - Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Το τελευταίο διάστημα ο μικρός μου (ή μάλλον ο μεγάλος μου να πω καλύτερα) ξέρει πως κάθε πρωί μόλις ανοίξει τα ματάκια του το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, αφού πιει το γαλατάκι του και φάει το πρωινό του, είναι να φροντίσει το στοματάκι του..Ύστερα από επίσκεψη στον οδοντίατρο για έναν απλό έλεγχο των δοντιών μας, αποφάσισε να πλένει μόνος του τα δόντια του. Μας δήλωσε μάλιστα πως δεν θα καταλήξει σαν τον κροκόδειλο Κορνήλιο που έκρυβε μέσα στο στόμα του όλα αυτά που είχε φάει στα τόσα χρόνια!Με λίγα λόγια δήλωσε υπεύθυνος για την υγεία των δοντιών του!Το καλό είναι πως κάθε πρωί τον παρακολουθεί και η μικρή μου και έτσι με έναν σμπάρο δυο τριγόνια που λέει και η παροιμία μας!..Έτσι εδώ και καιρό τα δικά τους προιόντα για την δική τους στοματική υγιεινή έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στης μαμάς και του μπαμπά..


Ύστερα από μια γρήγορη ανασκόπηση στη βιβλιοθήκη με τις φωτογραφίες των παιδιών μας, έπεσα πάνω σε μία που βουρτσίζει τα δόντια του όσο είναι μόλις 2 χρονών..Έπαιρνε το καρεκλάκι του από μικρός ώστε να φτάνει και τσουπ άρπαζε οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα μαζί!!..Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την Stacy..Και ο νιπτήρας όπως φαντάζεσαι λούτσα εννοείται..Αλλά έχει τόσο πλάκα και συνάμα είναι τόσο όμορφο να τα βλέπεις να αναλαμβάνουν ευθύνες!..
Ως γνωστόν, η οδοντόκρεμα μόνο δεν αρκεί. Καλό θα ήταν να γνωρίζουν τα παιδιά από μικρή ηλικία πως το στοματικό διάλυμα βοηθά εξίσου στο να έχουμε γερά δοντάκια. Αφήστε τα να διαλέξουν μόνα τους τη γεύση που θέλουν να έχουν όταν τα φροντίζουν. Είναι σημαντικό να έχουν το δικαίωμα επιλογής. Τα δικά μου ζουζούνια τρελαίνονται για καθετί που έχει γεύση με  berries..Πέραν της φράουλας τους αρέσει πολύ και το βατόμουρο!
Η επιλογή των προιόντων αυτών έγινε σε πρώτη φάση από τα ίδια μου τα παιδιά. Αφού είμαστε ακόμα και στα ψώνια μαζί , επέλεξαν τα προιόντα της Frezyderm φυσικά μόνο και μόνο γιατί ήταν όμορφα και με ευχάριστη εμφάνιση.Εγώ πάλι γνωρίζω την εταιρεία τα τελευταία 6 χρόνια πολύ καλά οπότε χωρίς αμφιβολία προχώρησα στην αγορά τους!..Τα συγκεκριμένα δεν περιέχουν parabens, χρώμα, σάκχαρη, σακχαρίνη και αλκοόλ. Μας τα συνέστησε και ο οδοντίατρός μας οπότε δεν χρειάστηκε περαιτέρω σκέψη..Μου άρεσε όμως πολύ που ο Ντίνος τα ξεχώρισε λόγω εμφάνισης και ας έχουν ροζουλιά χρώματα, δηλαδή κοριτσίστικα!Αυτό δεν τον πείραξε καθόλου..Αυτό που του τράβηξε την προσοχή ήταν το δοντάκι που βουρτσίζετε μόνο του, μιας και διανύουμε τη φάση που θέλει να είναι αυτόνομος και να εξυπηρετείτε μόνος του.
Εσάς ποια είναι η σχέση των παιδιών σας με τα δοντάκια τους?..Τους αρέσει να τα περιποιούνται?..Και πόσο συχνά?..Εμείς καταφέραμε να κάνουμε καθημερινή ασχολία το πρωινό βούρτσισμα..Με  το βραδινό έχουμε ένα προβληματάκι μιας και μας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ κάποιες φορές και έτσι βγαίνουμε εκτός προγράμματος.
Εσείς ποια προιόντα χρησιμοποιείτε?

Θα ακολουθήσουν και άλλες ιστορίες στο μπάνιο μας..
Μείνετε συντονισμένοι..
Ως την επόμενη, σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts